Kan ik iets doen? "Pitbull" kruising.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Om over  je angst heen te komen zou ik zonder je hond bij die mensen aanbellen en aan hun jou eigen ervaring uitleggen en dat jij er tegen opziet dat je daar langs moet lopen. Wie weet dat zij jou ook met je angst kunnen helpen. Jij en je hond hoeven geen beste maatjes te worden met hun hond maar ze zouden jou wel het vertrouwen kunnen geven dat er niks kan gebeuren als je daar langs loopt. Neem aan dat hun hond de tuin niet kan verlaten. "

Ik denk dat dit nog best een goede optie is eigenlijk, dan weten zij van jouw angst af en kunnen er een beetje rekening mee houden (niet zomaar zonder meer de voordeur open gooien, hond eerst naar buiten en dan de baas pas, die eerst nog jas en schoenen moest aan doen bijvoorbeeld), waardoor jij ook wat meer ontspannen de straat uit kunt lopen.

Ik hou dit voor mezelf ook even in het achterhoofd, met praten kom je toch een heel eind en ik denk dat we dat toch te weinig doen ('we' in het algemeen dus). 
De meeste mensen staan best open voor zulke gesprekken denk ik. Uitzonderingen daargelaten.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kan ik iets doen? "Pitbull" kruising." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

praten is denk ik altijd wel goed ja..

ik heb het ook gehad hoor, die mensen durfden niet. en benaderde mij uiteindelijk toch en begonnen te vragen. wat ik alleen maar fijn en leuk vond, en hun helemaal opgelucht

ze wilden me niks zeggen want dachten dat ik op het kamp achter mij woonde en waren bang voor problemen haha O-)
maar ik bedoel maar, een misverstandje wat met een praatje en leuk gesprek zo uit de wereld was!

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Beste Wilma,

Een beetje een omgekeerd verhaal, maar misschien heb je er wat aan.

Bij ons in de straat woont een Argentijnse dog, ik ken hem al vanaf pup en die hond vindt mij erg gezellig ;-) . Als pup ging het ook goed met mijn honden. Toen kwamen de hormonen en de dog scheurde zijn knieband, dus hele poos geen contact. Mijn vorige husky vond hem toen niet leuk (die viel uit naar andere reuen, lang verhaal, ga ik je niet mee lastig vallen) en wij hielden de honden gescheiden omdat hij weer reageerde op het gedrag van mijn hond. 


Toen kregen wij de puppies. Ik heb even gewacht (het is zo'n joekel van een hond dat ik toch even moest slikken om mijn kleine frutsels erbij te laten) maar bij een maand of vier hebben ze kennis gemaakt en dat ging prima. Toen kwamen bij de mijne de hormonen terwijl ze bij de Dogo verdwenen (gecastreerd). De dog was onzeker en grommerig, de mijne, mn Shadow, stuiterden van de testosteron en waren, nou, wat zal ik zeggen, nogalmbezig met uitzoeken wie de baas van de buurt is? Wederzijds werd er aan de lijn gegromd, al helemaal toen de dog zijn zwangere baasje ging verdedigen. Wij hebben nu allebei de gewoonte om in bochtjes te lopen en elk rustig gedrag te belonen en nu is het zo dat als ze elkaar zien, het kijken is en dan doorlopen. 

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik weet dat de dogo een speelkameraadje zoekt maar dat ik het nog niet aandurf om ze bv samen los te laten en te kijken wat er gebeurt. Als het namelijk misgaat is het wel 60+ kg spier en kaak tegen 20 kg snelheid en spier en ik ben bang dat als de dogo grijpt, we ze niet uit elkaar krijgen.

Mireille

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

"
Het heeft niets te maken met wel of geen goeie combinatie van de ouders! Mevrouw, waarom bekijkt u niet eens de raskenmerken van een stafford? Daar staat veelvuldig in aangeduidt dat de kans zeer groot is dat een stafford op een bepaalde leeftijd niet meer goed met soortgenoten om kan gaan.
"
Mevrouw, ik geef een voorbeeld!! Dat staat er bij!!  ((als bijv. de vader en moeder niet goed gematcht zijn, dat staat er) Ik zal voortaan BIJVOORBEELD zetten, dan lees het mss wat duidelijker.

Ik denk nog steeds dat er uitzonderingen zijn, maar ja.....dat is mijn nederige mening. En die mag ik toch hebben, net zoals jij.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

"
Mag ik dan toch eens vragen met welke hond je dat wel hebt dan?
(als bijv. de vader en moeder niet goed gematcht zijn, dan kan het ook zo maar zijn dat wat je ook probeert aan opvoeding, dit niet gaat helpen. En dat kan naar mijn mening dus bij elk ras hond zijn.) "

bij een stafford of pitbull is de kans dat dat gebeurt veel groter dan bij een andere rassen.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

" Mevrouw, ik geef een voorbeeld!! Dat staat er bij!!  ((als bijv. de vader en moeder niet goed gematcht zijn, dat staat er) Ik zal voortaan BIJVOORBEELD zetten, dan lees het mss wat duidelijker.

Ik denk nog steeds dat er uitzonderingen zijn, maar ja.....dat is mijn nederige mening. En die mag ik toch hebben, net zoals jij. "

er zijn idd uitzonderingen maar daar moet je toch niet van uitgaan als je voor een bepaald ras gaat.
wat Sylvia zegt is waar... een pup mag hond sociale ouders en voor ouders hebben maar bij dit ras geeft dat geen enkele garantie op een stafford die sociaal is met andere honden.

ik hoop dat je het nu begrijpt.

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy 3 doggies

honden foto van nora jazzy en poppy

ik begrijp je angst.na de aanval op jazz was ik toch wel een beetje op mijn hoede.maar ik ken ook andere pitbulls en staffords en ik moet je zeggen,die doen nog geen vlieg kwaad.ik zie het maar zo,die hond die jazz aangevallen heeft,was hopelijk eenmalig en voor de rest scheer ik geen van die honden over een kam.het kan gebeuren.maar ik ga niet met angst in mijn lijf voor iedere pitbull of staff opzij.je moet je zelf niet gek maken.
gisteren bijvoorbeeld werd jazz bijna gegrepen door een king charles.een teefje.jazz keek alleen maar heel verschrikt.en de rest niks aan de hand en vrolijk verder wandelen.maak je niet druk.vergeet niet,honden ruiken jou angst en jou onzekerheid.

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

"
bij een stafford of pitbull is de kans dat dat gebeurt veel groter dan bij een andere rassen.

"

dat is toch echt niet een antwoord op mijn vraag. Maar ik laat het wel zo.
Ik heb altijd het goede in mijn hoofd zowel voor mensen als dieren. Ik probeer het goede te blijven zien.
Bedankt voor de normale uitleg.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

"
dat is toch echt niet een antwoord op mijn vraag. Maar ik laat het wel zo.
Ik heb altijd het goede in mijn hoofd zowel voor mensen als dieren. Ik probeer het goede te blijven zien.
Bedankt voor de normale uitleg. "

ik snap niet waarom dat geen antwoord is op je vraag... ik denk dat je zelf wel kan bedenken dat elke hond kan bijtenen kan omslaan want een hond blijft een hond, alleen is dit bij een labrador geen raseigenschap en bij een stafford wel.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik ga denk ik niet extra mijn best doen om het pupje extra goed te leren kennen, maar ik zal ontmoetingen ook niet uit de weg gaan. Gewoon normaal dus, net als met de andere pup in de wijk.

Blijft het goed gaan, dan is dat alleen maar positief. En zo niet, tja, ik kan hoogstens in de komende maanden tegen de baas zeggen wat ik meegemaakt heb en hoe we toen die hond hebben losgekregen. Misschien dat het blijft hangen voor het geval dat het mis gaat.

honden page profiel DjairoDjairo 3 doggies

honden foto van Djairo

"

Het heeft niets te maken met wel of geen goeie combinatie van de ouders! Mevrouw, waarom bekijkt u niet eens de raskenmerken van een stafford? Daar staat veelvuldig in aangeduidt dat de kans zeer groot is dat een stafford op een bepaalde leeftijd niet meer goed met soortgenoten om kan gaan.

Niet met als reden dat het een moordmachine wordt. Maar 9 van de 10 keer gebeurt dit omdat het zeer maar dan ook zeer dominante honden zijn met een enorm kort lontje. Het is een ras dat geen uitdaging uit de weg gaat, en ja een verkeerde manier van jezelf gedragen (als hond zijnde) kan genoeg zijn om aan te vallen.

Het is een eigenschap die voortvloeit uit de geschiedenis, namelijk het hondengevechten. De honden werden altijd apart gehouden omdat ze met honden moesten vechten. Omdat ze honden moesten dood maken.

Datzelfde is vergelijkbaar (niet qua inhoud maar qua omvang) als de raskenmerken van een labrador die houdt van water. Tuurlijk zijn er labradors die niet gek zijn op water, maar 9 van de 10 labradors houden van water.

Of de Jack Russel, die werd vroeger (en tot op heden nog steeds in bepaalde landen en gebieden) als rattenvanger gebruikt (of ander klein ongedierte) en daar is een raskenmerk van dat ze vrij fel zijn en ook graag jagen. Dit is een instinct en dat is erin gefokt.

Nu weer terugkomende op de reactie van de topicstarter, zoals ik al aangaf, je kunt er zelf helemaal niets aan doen. Alleen vanaf een bepaalde leeftijd kun je heel hard hopen (in mijn ogen) dat hij zijn hond gewoon lekker aan de lijn laat en ermee gaat fietsen ed en hem niet vrolijk los laat huppelen in het park.

Maar natuurlijk, dat is mijn nederige mening.

"


En zo is het nou eenmaal.

honden page profiel hondhond 3 doggies

honden foto van hond

Ik denk het beste wat je kunt doen is.

Niet bang zijn voor iets wat in de toekomst waarschijnlijk niet eens gaat gebeuren. Je kunt je nu al zorgen maken maar dat lost voor de toekomst helemaal niets op.
Wel leer je jou hond door altijd maar gespannen te worden dat er iets is met de pup. Juist dan kun je iets activeren waardoor het mis kan gaan.
Jij bent op dit moment het grootste probleem. Ik zeg dit echt niet om je aan te vallen of je ervaringen te bagatelliseren. Maar wel omdat dit in de praktijk mijn ervaring is. Leer om het gebeuren los te laten, leef in de dag van vandaag. Wat er is gebeurd of wat er gaat gebeuren heb je geen macht over. Wel over je eigen gedachtes en gedrag.
Wees positief over het pupje en over de relatie die jou hond gaat krijgen met de pup. Een pit of een staf is in eerste instantie ook gewoon een hond.

Ik wens je veel succes want jezelf veranderen is niet altijd makkelijk.

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan 3 doggies

honden foto van Ben en Bryan

Wat is toch die tegenstand tegen pitbulls?
Ik vind dat JUIST geweldige beesten.. Zijn juist enorm lief..

Labrador vind ik persoonlijk een saai ras.. T lijkt net of die geboren worden en dan direct weten hoe alles moet.. Vreselijk! Ik heb liever n koppig beest waarbij ik er wat moeite voor moet doen!

Ik ben een groot fan van pitbulls, maar verwacht er binnen de komende 10 jaar geen in huis te nemen. Ik heb 2 hele lieve Jack Russels die mij heel gelukkig maken.
Wel zou ik voor een echte pitbull gaan, en ook die zijn zeker wel te vinden.

Ik denk dat je niet zo bang moet zijn dat dit buurtpupje een gevaar vormt. Een agressieve hond maak je zelf. Ik weet zeker dat een labrador ook vals kan als je hem ernaar vormt.

Anoniem (Gast)

Even naar de feiten kijkend zou ik me meer zorgen maken over de labrador die er in de kruising zit, feit is er zijn meer bijtincidenten op mensen met labradors dan met pitbulls...

Nu naar andere honden als je toch zo een schrik hebt voor een pit,hou gewoon je eigen hond bij aangelijnd  zoals het hoort op straat en laat duidelijk merken dat je dat van andere honden eigenaars op straat ook verwacht en dat ze met hun hond daar moeten blijven,bij mij moet ook niemand anders met zijn beesten effe gezellig komen doen als ik tijd met mijn honden aan het besteden ben met een wandeling.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Als ik een hond niet vertrouw en de andere hond is los en komt dichter bij doe ik mijn hond los, ook als het officieel op die plek niet mag (behalve bij de weg). Beauty weet dan dat ze weg kan als dat nodig is, ik weet van haar dat ze niet meer ruimte neemt dan nodig.

In aangelijnde situatie geef ik een losse lijn, is het langs een drukke weg e ik zie het op tijd en ken de hond en gedrag dan steek ik soms over naar de overkant. Beauty is met andere honden heel onzeker en er zijn hier nogal wat honden die dat juist uitdaagt om te imponeren. Zo lang ze niks doen vind ik dat niet erg, maar vind het wel noodzaak dat het in een situatie is, waarbij ik Beauty los kan doen om haar de gelegenheid te geven weg te kunnen. Ik weet dat ze enkel de afstand creëert die ze nodig heeft en zorgt dat ze mij in het oog houd.

Agressie zien bij een andere hond kan best indrukwekkend zijn, zeker als het er naar uit ziet dat de hond gefocust op jou hond, op zo'n moment. 

Hier lopen diverse heel lieve pitbulls/american staffords (sorry ik zie niet aan het uiterlijk welke echt is en welke niet). Zelf zou ik er  nooit een willen (geldt ook voor diverse andere rassen), omdat ik bij tijd en wijle bekend ben met angst en onzekerheid en voor een dergelijk ras is dat een foute bodem. 

Wat me wel opvalt is dat er veel word gesproken over het ras, er zit agressie in... dat zit tegenwoordig door door-fokken in meer rassen. Ik denk dat een groot deel van de verantwoording al ligt bij het baasje bij de inschatting welke hond wil ik past het bij wie ik ben, past het bij het gezin (daar gaat nog steeds qua inschatting vaak het nodige fout), en als in jou geval een pitbull jou hond grijpt en dat gedrag er in zit vind ik persoonlijk dat in dat geval een, muilkorf op zijn plek zou zijn als de baas de hond niet in de hand heeft, (maar dat geldt voor elk dier met dergelijke uitvallen als de baas er geen hand in heeft). Maar dat is iets waar meningen duidelijk over verschillen. 

Ik wil jou heel erg veel succes en sterkte wensen en hoop dat een goed gesprek met het baasje wat positief licht op de zaak geeft. Niemand wil dat zijn eigen hond gegrepen word en neem aan dat de meeste baasjes ook niet willen dat hun hond een andere hond grijpt. Ik gun jou, jou hond en de betreffende pup in de straat een open en onbezorgd leven toe zonder incidenten.

sharon (Gast)

Ik vind het niet kunnen dat gedrag automatisch op het ras afgeschoven wordt. Verdiep je eens in de rassen! Bijv Voordat ze als vechthond misbruikt werden, noemde mende pitbull ook wel "nanny-dog". Verder: valsheid of agressief gedrag zegt meer over de baas dan over de hond! Ze worden niet vals of agressief geboren,  zo worden ze gemaakt!  Kan expres zijn of door onkunde of de hond niet streng genoeg aanpakken op momenten dat dat nodig is. 

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Draadje is pas een jaar oud en ongebruikt  gast sharon. 

 

Als je over deze rassen wil praten raad ik je dit topic aan. Vrees wel dat je daar weinig bijval gaat vinden onder de Stafford/Pitbull houders (waaronder ik) op dit forum voor hetgeen je nu schrijft.

 

https://www.hondenpage.com/hondenforum/182049/63/aan-de-pitbull/stafford-kenner.php

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Vind het wel even rot dat je zo denkt over dit ras...
Heb hetzelfde meegemaakt met m'n rottweiler, overal waar ik liep gingen mensen een ommetje maken. Terwijl hij de liefste hond is die we ooit hebben gehad.. Nu, mijn hondje was ook aangevallen geweest door een loslopende labrador/pitbull kruising. Gelukkig liet ie direct los maar m'n chihuahua had toch gebroken ribben ( heeft hij al 2maal meegemaakt, een aanval en gebroken ribben), heeft echt allemaal te maken met het baasje hoor vind ik. De eigenaar van de kruising die gebeten heeft naar m'n hond was hier heel los over en zei zelf 'was toch maar om te spelen'. Zoals ik al gelezen heb zou het mss verstandig zijn om samen te gaan wandelen, nu hij nog een pupje is is het heel belangrijk om die te socialiseren met andere honden, groot en klein. Of hem mss aanraden om naar de hondenschool te gaan.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Draadje kan gesloten worden, ik ben intussen verhuisd en de betreffende hond is uit beeld. Probleem is dat waar we nu wonen er dus wel een agressieve Staff woont (100 meter rennen en dan meteen beginnen vechten noem ik gewoon agressief).

Pitje (Gast)

Pitbull zijn modehondjes, en er wordt weinig voorbereiding gegeven, als je zo'n hond koopt, de pittbull laat zijn baasje uit.........

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kan ik iets doen? "Pitbull" kruising." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Konings bouvier / boefdoodle
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^